Produkter    Spørgsmål og Svar    Kontakt    Om Pigeon    Forhandlere

  
Peristaltic PLUS

3 nøglefaktorer

I over 50 år har Pigeon gjort store fremskridt i forskningen indenfor de the nøglefaktorer: lægges til, peristaltisk tungebevægelse og synke.
3 faktorer

Ligge til/Tage fat

Det at tage mælk fra et bryst eller en flaskesut er ikke det samme som at drikke af et sugerør.
For effektivt at lægge barnet til skal barnet åbne munden helt så læberne krænges udad så de danner et tæt segl med brystet eller sutten.

På den måde kommer sutten langt ind i ganen på barnet. Dette er nødvendigt ved det rigtige bryst, da det er med tungen at barnet presser mælken ud ad mælkekamrene. Derfor er denne bevægelse naturlig for barnet.

Peristaltisk bevægelse

Når barnet har ordentligt fat begynder barnet at bevæge kæben og tungen i en instinktiv bølgelignende bevægelse som kaldes peristaltisk bevægelse, hvilket er det der trækker mælken ud.
Bevægelsen gentages med intervaller på 0,8 sekunder så det bliver til 800-1000 gange i løbet af et måltid, derfor er denne bevægelse er en vigtig del af barnets udvikling.

Synke

Babyer synker på en helt anden måde end voksne. En voksen synker ved at lukke munden, holde vejret og dernæst trække maden eller væsken ned i spiserøret.
Babyers strubehovet er placeret meget højere oppe i halsen. Det gør at babyer kan synke med munden åben med en kontrolleret vejrtrækningsbevægelse, som trækker luftvejen sammen.
Dette er den primære årsag til at babyer ikke skal drikke for meget ad gangen. Der er nemlig en risiko for at mælken ryger i luftrøret.